Etiket Sonuçları: çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum

Şbt

06 Şubat 2024 Salı Günü GSB Gençlik Merkezine Gittik.

Osmanbey İHO ÇEDES Manevi Danışmanı Osman ASLAN'ın Mesajı: Miraç Kandilinizi Kutlar, Bu Mübarek Gecelerin Filistin’e, Doğu Türkistan’a , Mazlum Coğrafyalara, Dünyaya, Memleketimize ve Hanelerimize Hayırlar Getirmesini Rabbimden Niyaz Ederim…Camiden, Okuldan, GSB Gençlik Merkezinden, Yurttan ve İlim Meclisinden Şehitlerimize, Alemi İslama, Mazlum Coğrafyalara, Depremde Hayatını Kaybedenlere Dualar Yükseldi.

Şbt

"Cami bir ruhtu, bir bilinçti. O canlı olduğu sürece toplum da canlıydı."(Sezai KARAKOÇ)

18 Ocak 2023 Perşembe Günü Simav İlçe Müftülüğü GSB Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı ve Rüçhan KÖYLÜ Hocamızla Birlikte, Osmanbey İHO ÇEDES Öğrencilerimizle Karakür Camii’nde İbrahim ÖZTÜRK ve Mehmet KOÇ Hocalarımızın Misafiri Olup, Haftalık Sohbetimizi, Programımızı Gerçekleştirdik.Öğrencilerimize Çiğ Köfte İkramı Yapan Din Görevlilerimize Çok Teşekkür Ediyoruz.

Şbt

11 Ocak 2024 Perşembe Günü Yeni Camii'ne Gittik.

Osmanbey İHO Manevi Danışmanı Osman ASLAN Hocamızın Mesajı:

Rağbetimiz Rabbimize Olsun

İslam Âleminin Leyle-i Regaib'ini Tebrik Ediyor, Bu Ulvi Gecenin Başta Zor Günlerden Geçen Filistinli Kardeşlerimiz Olmak Üzere Tüm İnsanlığa Refah, Huzur ve Hayırlar Getirmesini Rabbimden Niyaz Ediyorum.

Bizleri Üç Aylara Ulaştıran Yüce Rabbimize Sonsuz Hamd-ü Senalar Olsun...

ÇEDES Osmanbey İHO Öğrenci ve Velilerimizle, İl Müftümüz Dr. İrfan AÇIK Hocamızın da Katılımıyla, Yeni Camii’de Programımızı Gerçekleştirdik.

Şbt

29 Aralık 2023 Cuma Günü Özgür Filistin Programına Katıldık.

Simav İlçe Müftülüğüne Bağlı Hıdır İlyas ve Hz. Aişe Kur'an Kurslarının Organizesinde ÇEDES Öğrencilerimizin Katılımı ile Özgür Filistin Programı Gerçekleştirildi. Simav Kaymakamı Bünyamin KARALOĞLU, Belediye Başkanı Fatih KALAY, İlçe Müftüsü Hasan SERÇE, Bazı Siyasi Parti İlçe Başkanları, Kurum Amirleri, Hıdır İlyas ve Hz. Aişe Kur'an Kurslarının Öğrencileri ve Aileleri, Osmanbey Ortaokulu ve Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu ÇEDES Öğrencilerimiz, Aileleri ve Halkımızın Katıldığı Program Simav Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda Düzenlendi. Program, İmam Hatip Ortaokulları Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Kız Kategorisi İl Birincisi Okulumuz Öğrencisi Berra SERÇE'nin Okuduğu Beled Suresinin Ardından İlçe Müftümüz Hasan SERÇE'nin Açılış Konuşması İle Başladı. Hıdır İlyas 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencilerinin, "Aksa Çocuk Marşı" Eşliğinde Gösterilerini Sunduğu, Özgür Genç Oturuşu ve Dabka Dansı Yaptığı Programda Ellerinde Salladıkları Filistin ve Türk Bayrakları Ayrı Bir Görsel Şölen Oluşturdu. Hz. Aişe Hafızlık Yatılı Kız Kur'an Kursu Öğrencilerinin "Ahî Ente Hurrun" Ezgisi Eşliğinde Sahneye Çıkıp Kendi Yazdıkları Şiirleri Okuduğu, Ezgiler Söylediği ve Gösterilerini Sunduğu Programda Öğrencilerimizin Aynı Tip Kıyafet Giymesi Sahne Görselinde Olumlu Bir Etki Yaptı. ÇEDES Osmanbey Ortaokulu ve Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizin "vur vur vur, siyonizme vur" Ezgisi Eşliğinde Sahneye Çıkmaları ve Sahneden İnmeleri, Sahnede de "Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık" Ezgisini Türk ve Filistin Bayrakları Eşliğinde Söylemeleri Büyük Beğeni Aldı. Diyanet İşleri Başkanlığının "Özgür Kudüs" Adlı Sinevizyonunun da İzletildiği Programın Ardından İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Müftümüz, Programın Organizesinde ve Programda Yer Alan Öğrenci, Öğretici ve Personeller Sahnede Hatıra Fotoğrafı Çektirdi. Yoğun Bir İlgi ve Kalabalık Bir Seyircinin Olduğu Programımızın Ardından İlçe Müftümüz, Salon Tahsis Edip Personel Görevlendiren Simav Belediye Başkanlığına, Programı Hazırlayanlara, Sunanlara ve Tüm Katılımcılara Teşekkür Etti.

Şbt

20 Aralık 2023 Çarşamba Günü Hafızlık Projesindeki ve ÇEDES Öğrencilerimizle, Zulme Sessiz Kalmama Farkındalığı Oluşturmak ve Filistin Kermesine Davet Etmek Üzere Yürüyüş Düzenledik.

Şbt

7 Aralık 2023 Perşembe Günü ÇEDES Kapsamında İlgili Etkinlikleri Gerçekleştirdik.

Şbt

24 Kasım 2023 Cuma Günü ”Ben Öğretmen Olarak Gönderildim” Hadisinin Sohbetini Emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal SEVGİ Hocamızdan Sırapayam Camii'nde Dinledik ve Öğretmenlerimizin Gününü Kutladık.

Şbt

23 Kasım 2023 Perşembe Günü ÇEDES Öğrencilerimizle Çocuk Hakları Günü Etkinliği ve Ece Sultan 4-6 Yaş Kuran Kursu Ziyareti Gerçekleştirdik.

Ekm

Değerler Eğitimi Etkinlikleri Kapsamında, Haftanın Konusu Olan "Sevgi" Üzerine Konuşmalar Yapıldı, Videolar İzlendi, Ardından Spor Etkinlikleri ve Zeka Oyunları Etkinlikleri ile İkinci Günümüz Sona Erdi.

Ekm

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Etkinlikleri Kapsamında 5. ve 6. Sınıflarımız "Tay" filmine gittiler.

Filmde, annesini arayan minik tay Riyah ve peşindeki hırsızlardan kaçarken karşılaştığı deve Jabal ile Medine'ye doğru çıktığı yolculuk anlatılıyor. Filmde, Riyah'ın yol arkadaşıyla mücadelesi, İslam tarihinin dönüm noktası olan Hazreti Muhammed'in (S.A.S) çileli yolculuğu 'Hicret' üzerinden anlatılıyor.