KÜTAHYA / SİMAV - Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Osmanbey Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bekir Sait YİĞİT, Matematik Dersi Öğretmeni Hatice ATACAN ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Öğretmeni Sema TOKTAŞ  Önderliğinde Osmanbey Ortaokulu ve Okulumuz 8. Sınıf Öğrencileri Çanakkale Şehitliklerine Ziyarete Gittiler.

Kas

Okul Sporları Kapsamında Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu ve Osmanbey Ortaokulu Olarak Katıldığımız ve  Simav İlçemizde Yapılan Voleybol Turnuvalarında Yıldız Kızlar Voleybol Takımımız Simav Şampiyonu Olmuştur.

Kas

Simav İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail GÜVEN okulumuzu ziyaret etti. İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail GÜVEN öğretmenlerimiz ile bir süre sohbet etti. Daha sonra sınıflarda ve okul bahçesinde öğrenciler ile bir araya gelip onlar ile tanışıp sohbet etti.

Kas

Millî Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile Profesyonel Koç Ekrem ÖZDEN Tarafından 22.11.2023 Çarşamba Günü Okulumuz 8. Sınıf Öğrencilerine LGS Sürecinde Yaşanabilecek Sınav Kaygıları Üzerine Seminer Verildi.

Kas

Okulumuzda Yapılan Etkinliklerde Müzik Öğretmenimiz Volkan AYDIN Önderliğinde Konserler Veren Müzisyen Öğrencilerimize, Okul Müdürümüz Necmettin ARLI'nın Teşviki ile Hediyeleri Verildi.

Kas

Osmanbey Ortaokulu Mezunu ve Halihazırda TÜBİTAK Fen Lisesi Öğrencisi Olan Senagül ÇALIŞKAN Tarafından, Okulumuz 8. Sınıf Öğrencilerine ve Osmanbey Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencilerine TÜBİTAK Fen Lisesi Tanıtımı ve LGS Çalışmaları Üzerine Seminer Yapıldı.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenini öğretmenimiz Hamza Gümüşbaş'ın yönetimiyle gerçekleştirdik.

ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal Atatürk

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri Kapsamında Okulumuz Öğrencileri ve Müzik Öğretmenimiz Tarafından Güzel Bir Konser Verildi. Güzel Etkinliklerinden Dolayı Teşekkür Ediyoruz.

Kas

3 Kasım 2023 Tarihinde Cuma Buluşmamızı ve Akşamüstü Etkinliğimizi (Peygamberimizin Hayatından Örneklerle Toplumsal Sorumluluklar, Doğa ve Çevreye Karşı Sorumluluklar) Gerçekleştirdik.

Kas

2 Kasım 2023 Perşembe Günü Simav İlçe Müftülüğü manevi danışmanı Osman ASLAN rehberliğinde ve ÇEDES projesindeki Din Kült. ve Ahl. Bil. Öğretmenimiz Rüçhan KÖYLÜ ile birlikte “ÇEDES” projesindeki Osmanbey İHO öğrencilerimizle Kadıoğlu Camii’nde toplandık. Programda cami görevlisi Ramazan YILMAZ Hoca “Cami-Çocuk“ konusunu anlatıp, öğrencilerin sorularını cevaplayıp, cami hakkında bilgilendirme yapıp, öğrencilerimize Mahalle Muhtarıyla birlikte tatlı ikramında bulundular. Hocamıza ve muhtarımıza ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Kas

Osmanbey İmam Hatip Ortaokulu Olarak 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Toplantısını 1 Kasım 2023 Çarşamba Günü Okulumuz Spor Salonunda Gerçekleştirdik.

Kas

19 Ekim Perşembe Günü 5. ve 6. Sınıflarımızla Simav Hızır İlyas Camisi'nde Önce İkindi Namazı Kıldık, Ardından Hem Tanışma Hem de Saygı Kavramı Üzerine Konuştuk.

Kas

27 Ekim 2023 Cuma Günü ÇEDES Projesi Kapsamında Osmanbey İHO ve Simav İbrahim Eren İHO Öğrencilerimizle GSB Gençlik Merkezi'nde Haftanın Konusunu İşleyip, Filistin Konulu Kısa Film İzleyip ve Sonrasında Eğlenceli Aktivite Düzenledik. GSBGM Manevi Danışmanımız Osman ASLAN ile Gençlik Liderimiz Oğuzhan SAKİN’e, Öğretmenlerimiz Behiye GÜMÜŞ, Rüçhan KÖYLÜ ve Abdullah TAŞTEMEL’e çok teşekkür ederiz.

Kas

26 Ekim 2023 Perşembe Günü ÇEDES Projesi Kapsamında 5. ve 6. Sınıf Öğrencilerimizle "Saygı" Kavramına Üzerine Etkinlikler Gerçekleştirdik. Din Kült. ve Ahl. Bil. Öğretmenimiz Rüçhan KÖYLÜ'ye Katılan Her Öğrencimize Teşekkür Ediyoruz

Kas

18 Ekim Çarşamba Günü Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi Kapsamında Osmanbey İHO’da GSBGM Manevi Danışmanı Osman ASLAN ve Din Kült. ve Ahl. Bil. Öğretmenimiz Rüçhan KÖYLÜ Yeni Döneme Öğrencilerle Tanışma ve Projenin Amaçları Hakkında Bilgilendirme Yaparak Başladılar. İsrail’in Filistin’e Savaş İlan Etmesinin Ardından Yaşanan Şiddetli Çatışmalarda Binlerce Filistinli Hayatını Kaybetti. Türkiye’nin Dört Bir Yanında Cuma Namazı Sonrası Gıyabi Cenaze Namazları Kılındı. Bu Duruma Kayıtsız Kalmayan Öğrencilerimizle Gıyabi Cenaze Namazı Kılıp Birlikte Dualar Yaptılar.